Schaduw op je zonnepanelen .

Schaduw op een zonnepaneel, geen probleem met SolarEdge.

één van de grootste troeven van een SolarEdge systeem is dat uw zonnepanelen zich kunnen wapenenen tegen de schaduwvlakken welke er zich gedurende de dag bewegen over je installatie. Regelmatig wordt je als installateur van zonnepanelen geconfronteerd met een mooi groot dak waar je zonder problemen je zonnepanelen kan op huisvesten, maar ...... er staat ook een schouw op het dak die zijn schaduw over het dak strooit. Normaal zou dit dak maar beperkt bruikbaar zijn voor zonnepanelen, maar dank zij het SolarEdge systeem kan men nu het ganse dak gebruiken.

SolarEdge maakt komaf met schaduw op zonnepaneel .

Beter financieel rendement met SolarEdge zonnepanelen.

- Geen negatieve invloeden op stringvermogen door schaduw op de zonnepanelen
- Een snellere en betere MPP tracking per paneel
- Alle positieve toleranties van de zonnepanelen worden benut.
- Meer rendement , meer performance tot wel 20 %

 

SolarEdge en CPC, samen voor hoger rendement .

Dankzij een individueel trackingsysteem per paneel is het solar edge systeem ongevoelig voor temperatuurwisseling, het systeem werkt dus op een constante voltage van ongeveer 350 volt. Dank zij deze constante stringspanning verkrijg je met Solar Edge een hoger rendement van > 97%, dit in tegenstelling van een normale omvormer die nooit een constante spanning toegeleverd krijgt.
Bij de installatie of bij nood situaties (brand, stormschade, kabelbreuk, etc) zal het solaredge systeem terugvallen naar een veilige stringspanning van 1 volt per paneel in de srting.