Met een zonneboiler geniet u gratis van warm water.

Gratis zonlicht wordt omgezet in warm water

Een zonneboiler zorgt voor warm water het ganse jaar door, dit enkel door gebruik te maken van het gratis zonlicht dat elke dag op je woning schijnt. De hedendaagse technologie van zonneboilers met heatpipes zorgt ervoor dat ook tijdens dagen van vrieskou uw systeem het water verwarmt. Dit alles zonder gebruik te maken van dure en vervuilende fossiele brandstoffen. De besparing die je met deze installatie kan maken op jaar basis kan oplopen tot wel 70%.

Wat kost een zonneboiler ?

De kostprijs van een

zonneboiler
hangt natuurlijk af van de groote van de installatie, maar je mag gemiddeld rekene voor een gezin van 4 personen dat een zonneboiler tussen de 3000 en 5000 euro komt.
Houd er wel rekening mee dat deze bedragen brutto zijn en dat u mag rekenen op de nodige premie en staatssubsidies zodat deze aankoop al snel enkele duizenden euro's goedkoper uitkomt. U geniet nl. van een belastingvoordeel van 40%, een netbeheerders premie van (525,00 tot 1500 euro) , een gemeente premie van +/- 500 euro zodat u uiteindelijk slecht een 40% van de aankoopsom zelf dient te bekostigen. En daar komt natuurlijk het voordeel bovenop dat u vanaf de plaatsing over gratis warm water beschikt.

 

Waarom een zonneboiler plaatsen ?

Er zijn verschillende redenen om een zonneboiler te plaatsen, warm water is één van de basisbehoeften van de moderne mens. Om momenteel in deze behoeften te voorzien moeten we dit bekostigen met dure fossiele brandstof terwijl de alternatieven voor het grijpen liggen. De zon schijnt nog altijd gratis en elke dag, dus waarom fortuinen uitgeven aan fossiele brandstoffen indien de alternatieve vorm gratis en in overvloed aanwezig is. Een andere zeer goede reden is dat u met een zonneboiler bijdraagt aan een schoner milieu en uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verlaagt.